Derfor er det nemt at lede millennials

Millennials, curlingbørn, generation Y – alle betegnelser i erhvervslivet om de besværlige unge, anti-autoritære egoer, der ”altid” kommer for sent….

“Jeg orker dem ikke mere”, har jeg efterhånden hørt ledere sige, når jeg holder ledertræning.

Der er en del mindre positive ting at sige om unge under 30 i arbejdslivet (dvs. både generation Y og Z). Ikke desto mindre må vi som ledere mestre disciplinen ”at lede differentieret”. For særligt millennials definerer deres arbejdsglæde, succes og loyaliteten overfor dig og virksomheden ud fra, hvorvidt jobbet, virksomheden og du som leder bidrager til deres individuelle mål, menneskeligt og karriere mæssigt. Dette er egentlig en indre drivkraft, vi alle har som mennesker, men generationerne før millenials har blot ikke turde tillade sig at stille det som krav eller være bevidste om dette behov.

Det er nemt, berigende og sjovt, hvis du vil prioritere disciplinen:

For at du som leder mestrer kunsten af motivere millenials, kræver det, at du som leder agerer nærværende, tager dig tid og er interesseret i hver enkelt medarbejder. Har du ikke ressourcer til dette, er det måske tidspunktet, hvor du skal udnævne en teamleder, spillende træner eller få en udefra til at identificere og løbende følge op på, hvor jobbets karakter og medarbejderens individuelle mål er identiske.

Her er et par gode råd til at lykkes med ledelse af millineals:

1.    Afsæt en god kaffepause til en uformel dialog om mål, drømme og individuelle visioner

2.    Identificér fællesnævnerne i jobbet, ud fra medarbejderens drømme og tanker – og vær åben over for at de er anderledes end dine egne!

3.    Motivér hver dag ud fra aspektet om, hvad der i dag har bidraget til det individuelle mål.

Din daglige personaleledelse skal have disse tre opgaver på dagsordenen, i lige så høj grad som hvorvidt dagens KPI’er er indfriet.

Godt begyndt, er halvt fuldendt – beslut dig for at prioritere det!

Giv denne nye form 3-4 måneder og observér hvordan det øger performance, resultater og trivsel, hos dig såvel som hos dine medarbejdere.

Er du frisk på udfordringen?

Vi kan også tage en uforpligtende sparring sammen, så du kommer godt fra start.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *